O naší cestě
za bezlepkovým chlebem

Pečení chleba může být velkým dobrodružstvím. To naše začalo na podzim 2013. Diagnóza zněla jednoduše, celiakie. Obešli jsme obchody, přinesli si domů hromadu bezlepkových potravin a začali ochutnávat. Nejhůře dopadlo pečivo. Vakuovaně balený bezlepkový chléb není pokrm, na který by se jeden těšil. Začali jsme experimentovat a postupně vyzkoušeli celou řadu chlebových směsí bez lepku. 

Pamatujeme si poctivý chléb našeho dětství, s měkkou střídkou, bublinami a křupavou vypečenou kůrkou. To byla naše meta a my se jí v rámci možností bezlepkového pečení přiblížili.

Lepku zbavenou mouku ani přidané škroby v našich směsích nenajdete. Zjistili jsme, že to jde i bez nich. Metodou pokus-omyl jsme se propracovali ke směsím vytvořeným výhradně z přirozeně bezlepkových surovin. Díky různým kombinacím poměru bezlepkových mouk, koření, semínkům a sušené zelenině dosahujeme široké palety chutí. 

Vymýšlíme nové a nové varianty. Sledujte nás na sociálních sítích a buďte v obraze.