Cestujeme za hranice všedních dní

11.06.2019

Chystáte se na dovolenou? Nezapomeňte si sebou přibalit chlebovou směs EAT-fit a sáček instantního droždí. Neochrání Vás před sluncem, ale je zárukou dobré snídaně. EAT-fit chléb je při skladování v utěrce vláčný a prudce jedlý i třetí den. Zapomeňte na vakuované pečivo nebo toasty z topinkovače a pochutnejte si na chlebu tak, jak má být.

A rozhodně se nebojte EAT-fit směs s balíčkem instantního droždí poslat do hotelové kuchyně. My to tak děláme. Kuchaři tím usnadníme život a sobě zajistíme chutné pečivo. 

Pro hladkou komunikaci za hranicemi připojujeme návody v angličtině, němčině, chorvatštině, italštině a maďarštině. Slovenský návod tuším nieie treba.

Anglický BREAD

Instruction for bread preparation: Mixed gluten-free mixture with instant yeast and add 700 ml of like-warm water. Mixed it gently and make a dough manually or with the help of kitchen robot (approximately for 5 minutes). Check if the dough is made equally while kneading time to time. Wipe out a bread form with oil properly and put prepared dough into (maximum 2/3 of form). Cover it with linen/cotton towel and let it rise for approximately 60 minutes. Heat and oven for 220°C and put a well rised bread in form into it. Baked it for 30 minutes. Than take the bread of the form, decrease temperature for 180 °C and baked it for another 30-40 minutes. Optimal time for kneading, rising and baking depends on specific conditions.

Německý BRÖT

Anweisung an die Brotvorbereitung: Vermischen Sie die Brotmischung mit 7g Trockbackhefe und setzen Sie 700 ml des lauwarmen Wasser zu. Verarbeiten Sie das Teig manuell oder mit der Küchenmaschine mindestens 5 Minuten. Bei dem Teigkneten in der Küchenmaschine kontrolieren Sie durchlaufend, ob die Masse gleichmäßich vermischt ist. Fetten Sie die Brotbackform ein und das fertige Teig gießen Sie in die eingefettete Form ein (max.2/3). Überdecken Sie mit der Wischtücher und lassen Sie für 45-60 Minuten aufgehen. Setzen Sie die Form mit dem aufgegangenen Teig in die auf 220°C aufgewärmte Backröhre ein und backen Sie 30 Minuten. Danach kippen Sie das Brot aus der Form aus und backen Sie weiter 30 - 40 Minuten bei der Temperatur 180°C. Lassen Sie das gebackene Brot auf dem Küchengitter kalt werden. Die optimale Zeit des Knetens, Aufgehens und Backens hängt von den konkräten Bedingungen an.

Chorvatský KRUH

Upute za pripremu kruha: Smjesu pomiješajte sa 7 g suhog kvasca i dodajte 700 ml mlake vode. Tijesto obradite ručno ili pomoću kuhinjskog robota najmanje 5 minuta. Tijekom miješanja tijesta u robotu kontinuirano provjeravajte da li se masa mijesi ravnomjerno. Kalup za kruh premažite s masti i gotovo tijesto izlijte u premazani kalup (maksimalno 2/3). Pokrijte krpom i ostavite da se diže 45 -65 min. Kalup s tijestom stavite u zagrijanu pećnicu na 220 ° C i pecite cca 30 minuta. Zatim kruh izvadite iz kalupa i pecite još daljnjih 30-40 minuta na 180 °C. Pečeni kruh neka se hladi na rešetki. Optimalno vrijeme gnječenja, dizanja te pečenja ovisi o određenim uvjetima.

Italský PANE

Istruzione di preparazione del pane: Mescolare il composto con 7 grammi di lievito secco e aggiungere 700 ml di acqua tiepida. Lavorate la pasta manualmente o con un mixer per almeno 5 minuti. Mentre si impasta nell´impastatrice, controllare continuativamente se l´impasto sia mescolato uniformemente. Imburrare la forma e versatevi dentro l´impasto pronto (massimo i 2/3). Coprite con uno strofinaccio e lasciate lievitare per 45-60 minuti. Ponete in forno l´impasto lievitato in forno già in precedenza riscaldato a 220° C e lasciate cuocere per 30 minuti. Dopodiché estraete per ribaltamento il pane dalla forma e cuocete per ulteriori 30-40 minuti in forno alla temperature di 180° C. Lasciate raffreddare il pane cotto sulla griglia del forno. Il tempo ottimale di impasto, lievito e cottura dipende dalle reali condizioni di esecuzione.

Maďarský KENYÉR

Alaprecept a kenyér elkészítéséhez: A keverékhez hozzáadunk 7 g szárított élesztőt és 700 ml vizet. Kézzel/robotgéppel összedolgozzuk a tésztát 5 perc alatt. Beleöntjük egy kivajazott formába (max 2/3-ig) és letakarva kelesztjük 40-60 percet. 220°C-ra előmelegített sütőben 30 percig sütjük, majd kiborítjuk a formából és újabb 30-40 percig sütjük 180°C-on. Kenyérsütő gépben: Először 600 ml vizet öntünk a gépbe, majd a keveréket, végül a tetjére 7 g szárított/21 g friss élesztőt. Ajánlott sütési idők - 20 perc dagasztás, 60 perc keverés nélküli kelesztés, 90-120 perc sütés. A dagasztás elején ellenőrizzük, hogy a keverék alaposan össze van-e keverve. A dagasztás, kelesztés és sütés optimális ideje a konkrét körülményektől függ. 

Přejeme Vám krásnou dovolenou a šťastný návrat domů!