EATfit bloguje
nejen o bezlepkovém chlebu

Kouzlo tohoto dezertu spočívá v množství a kvalitě ovoce, kterým ho ozdobíte. Čím více, tím lépe. Já ho ozdobila tak, že nezbylo jediné volné místečko. A protože jsem použila meruňky, kamarádka jej pak trefně nazvala mergláčem a já si ho tady dovolím povýšit na supermergláč. Počítá se také tvar. Kulatý se lépe zdobí i fotí a lépe se vyjímá...

Chystáte se na dovolenou? Nezapomeňte si sebou přibalit chlebovou směs EAT-fit a sáček instantního droždí. Neochrání Vás před sluncem, ale je zárukou dobré snídaně. EAT-fit chléb je při skladování v utěrce vláčný a prudce jedlý i třetí den. Zapomeňte na vakuované pečivo nebo toasty z topinkovače a pochutnejte si na chlebu tak, jak má být.

Vánoce mám moc ráda. Snažím se nenechat strhnout okolním shonem a užívám si jejich příjemnou atmosféru. Jako správný požitkář prožívám Vánoce všemi smysly - zmrzlé a rozmrzlé ruce a nohy, světlo svíček i neónových výzdob, vánoční koledy, chuť svařeného vína a vůně doma pečeného vánočního cukroví. Pojďte přivolat kouzlo Vánoc pečením perníčků,...

Léto v plném proudu a spolu s ním čas ovocných knedlíků. Sezóna začíná jahodami a proto jako první zveřejňujeme recept na tvarohové knedlíky s jahodami. EAT-fit UNIVERSAL se svojí konzistencí polohrubé mouky je pro tento recept jako stvořený.

Léto mám spojené s ovocnou bublaninou, která se u nás pekla snad každou neděli. Dávali jsme do ní šlehačku, díky které byla neuvěřitelně křehká a rozplývala se na jazyku. Smetanu ke šlehání už v lednici nemívám, proto mi udělal obrovskou radost recept, který jsem našla na blogu Děvčete u plotny. Její rebarborový koláč podle švédské babičky se...

K Novému roku patří jídlo připravené z čočky. Prý nám přinese peníze. Zda tomu věřit, nechám na Vás. Věřte mi však, že čočka, pravidelně konzumovaná po celý rok, znamená velký přínos pro naše zdraví. Kromě bílkovin obsahuje čočka vysoký podíl železa, mědi, zinku, draslíku, hořčíku, chromu, vitamín B a kyselinu listovou. A to vše za pár korun a...

Májová brynza je zázrak. Obsahuje neuvěřitelné množství mléčných probiotik, bílkoviny a díky čerstvé jarní pastvě je bohatá také na vitamíny a minerály. Ale pozor, není brynza jako brynza. Ta správná brynza je 100% ovčí a nepasterizovaná, jen taková si zachová své cenné látky v plné míře. Seženete ji na salaši, v obchodech se zdravou výživou nebo...

Máte rádi luštěninové polévky? Já je zbožňuji. Zahřejí, zasytí, jsou super na oběd a ještě lepší na večeři. Ozvláštnit je můžete o krutony ze staršího EAT-FIT chleba. Polévku tak doplníte o sacharidy a uvolníte chlebník pro čerstvé pečivo. Recept na naši rakousko-uherskou fazolovku a fazolovou pomazánku se sušenými rajčaty se tu objeví už brzy.

Velikonoční nádivka s kopřivami, medvědím česnekem a uzeným je něco, co byste měli rozhodně zkusit. EAT-fit nádivka je samozřejmě bez lepku a jako bonus k ní připojujeme recept na uzenou polévku s pohankovými kroupami.

I my jsme začínali péct bezlepkový chléb v domácí pekárně. A čas od času zapínáme domácí pekárnu i teď. Chce to jen vychytat ten správný program. Oprašte pekárnu, na internetu stáhněte návod k její obsluze a mrkněte na naše doporučení. S chutí do toho a za necelé 3 hodiny je pečivo samo hotovo.

Medvědí česnek je skvělý a je náš. Obsahuje vitamín C, železo, je přírodním antioxidantem a stejně jako cibule a česnek působí antibakteriálně. Bývá řazen mezi významné české detoxikační potraviny. Máme tak hned několik důvodů, proč jej zařadit do našich jídelníčků. K pečivu se skvěle hodí máslo, pesto nebo pomazánka.